Kenet Çatı ve Cephe için Isı İzolasyonu Seçimi

Kenet Çatı ve Cephe için Isı İzolasyonu Seçimi

Ülkemizde en çok kullanılan ısı yalıtım malzemeleri Taşyünü , Ekspande polistren (EPS), Extrude polistren (XPS) dir.Bu üç malzeme de ısı yalıtımında kullanılsa da birçok yönden farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklar ;

– ISI İLETİM KATSAYISI (λ)

EPS-Isı iletkenliği yoğunluğuyla ters orantılı olarak değişim gösterir , yoğunluk arttıkça ısı iletkenliği azalır yoğunluk 15-45 kg/m3 olması halinde λ değeri 0,033-0,040 w/m.k arasında değişir

XPS-Isı iletkenliği kullanılan şişirici gaza göre değişmektedir.En düşük ısı iletkenliği ozon tabakasına zarar veren CFC’lerle sağlanmaktadır.Ozona daha az zarar veren HCFC’lere geçildikçe , ısı iletkenliği artmakta ve sera etkisi görülmektedir.HCFC’lerin kullanımı yasaklanmıştır.Bunların yerine HFC’ler veya CO2 kullanılması gerekmektedir.Bu gazlar kullanıldığında ısı iletkenliği gene artmaktadır.XPS’in λ değeri 0,030-0,045 w/m.k arasında değişmektedir.

TAŞYÜNÜ- λ değeri 0,035-0,040 w/m.k arasında değişmektedir.

SONUÇ : EPS için yoğunluk belirtilmeli , XPS için hangi gazın kullanılacağı tanımlanmalıdır.


– BASINÇ DAYANIMI
EPS : %10 Deformasyondaki basınç gerilmesi dayanımı 30-500 kPa
XPS : %10 Deformasyondaki basınç gerilmesi dayanımı 100-1000 kPa
TAŞYÜNÜ : %10 Deformasyondaki basınç gerilmesi dayanımı 0,5-500 KpaSONUÇ : XPS , TAŞYÜNÜ ve EPS’nin iki katı basınç gerilmesi dayanımına sahiptir.

– SU BUHARI DİFÜZYON DİRENÇ FAKTÖRÜ
EPS : μ=20-100 aralığındadır
XPS : μ=80-200 aralığındadır
TAŞYÜNÜ : μ=1SONUÇ : Bu değerin küçük olması yapı kesitlerinin nefes almasını sağlamakta önem arz etmektedir bu sebeple TAŞYÜNÜ ile yapılan ısı yalıtımları diğer ürünlere göre daha fazla nefes alabilir yapı kesitleri sağlamaktadır.

– SU EMME DURUMU
EPS : Hacimce %0-%5
XPS : Hacimce %0-%0,5
TAŞYÜNÜ : Hacimce %2,5-%10SONUÇ : TAŞYÜNÜ’nün su emmesi diğerlerine göre çok yüksek olmakta XPS su almamakta EPS ise neredeyse XPS’e yaklaşmaktadır.

– BOYUT STABİLİTESİ
Sıva ve şap altı uygulamalarında kullanılan yalıtım malzemelerinin boyutsal kararlılığı büyük önem taşımaktadır.Özellikle , üretim teknolojisinden kaynaklanan sebeplerden dolayı , EPS yalıtım plakalarının boyutsal kararlılığa ulaşması yaklaşık 6-7 hafta dinlenme süresinin sonunda olmaktadır.Malzeme bu sürenin bir kısmını blok olarak bir kısmını ise levha olarak tamamlamalıdır.Gerek EPS gerekse XPS yalıtım levhaları gözenekli hücre yapısına sahip olmaları sebebi ile ısıl değişimler karşısında boyutsal değişim göstermektedir.Her iki ürünün de lineer uzama katsayıları ve sıcaklık farklarındaki boyutsal değişimleri TAŞYÜNÜ ısı yalıtımı levhalarına oranla çok daha yüksektir.

– YANICILIK SINIFI
EPS ve XPS , petrol türevi polistren hammaddesi kullanılarak imal edilen yalıtım malzemeleri olup maksimum kullanım sıcaklıkları 75 °C dir.Bu dezavantajları nedeni ile yurt dışında yangın riskinin yüksek olduğu bitişik nizam veya çok katlı binalarda bu ürünler belli sınırlar dahilinde kullanılmaktadır.ülkemizde de 2002 yılı sonunda Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Yangında Korunma Yönetmeliği gereğince söz konusu malzemelerin kullanım alanları sınırlandırılmıştır.bu malzemeler DIN 4102 standardına göre yanıcı malzemeler olup B1 sınıfı malzemelerdir.İmalatları sırasında kullanılan yanma geciktirici maddeler , bu malzemelerin yanıcılık sınıflarını bir miktar iyileştirmekle birlikte yanmaz malzeme durumuna getirmemektedir.TAŞYÜNÜ ise DIN 4102 standardına göre A sınıfı yanmaz malzeme olup 750 °C maksimum kullanım sıcaklığı ile yangına karşı üstün bir performans göstermektedir.Mantolamada EPS veya XPS kullanılsa bile alev yalaması ile yangının diğer hacimlere sıçramasını engellemek ve yangının yayılma hızını azaltmak için , pencere ve kapı kasalarının etrafının TAŞYÜNÜ ile yalıtılması gerektiği unutulmamalıdır.

– SES YALITIMI
Ses yalıtımında temel prensip , dinamik sertliği düşük (yumuşak) malzemelerin sesin geçişinin engelleneceği yapı kesitine yerleştirilmesi ve hava ile yayılan sesin mekanik (hareket) enerjisinin , yalıtım malzemesi bünyesinde absorbe edilmesidir.EPS ve XPS kapalı gözenekli yapıları sebebi ile ses yalıtımı yapmazlar.TAŞYÜNÜ ise açık gözenekli ve lifli yapısı ile iyi bir ses yalıtımı malzemesidir.Bu nedenle ses yalıtımının önemli olduğu mantolama uygulamalarına en uygun ürün TAŞYÜNÜ yalıtım levhalarıdr.

Kaynak : İzomont

KENET ÇATI VE KENET CEPHE İÇİN ISI İZOLASYONU SEÇİMİ

– Sıva ve şap altı kullanılmadığından boyut stabilitesi anlamında bir karşılaştırma Kenet sistem için bir önem arz etmemektedir.

– Isı iletim katsayılarının birbirlerine çok yakın değerler arz etmesi nedeniyle çatılarda diğer kıyas faktörlerine bakmak gerekir.

– Taşyünü malzemesinin rakipleri karşısında Yanıcılık ve Ses Yalıtımı, Su Buharı Difüzyonu açısından üstünlüğü Taşyününü neredeyse çatı ve cephe için eşsiz kılmaktadır. Özellikle ses yalıtımı açısından doğal bir akustik malzeme niteliğindedir. Kenet Çatı ve cephelerde nefes alan (Buhar geçirgenliğine sahip) malzemelerin kullanımı metal örtünün ömrünün daha uzun olması anlamına gelir, sistemde yoğuşmadan kaynaklı olası su izolasyonu problemini azaltır.

– Kenet çatı ve cephe altında katmanlara bağlı olarak Basınç dayanımı kıyaslamasına gidilebilir. Çinko, Titanyum Çinko, Bakır gibi kenet çatılarda malzemeyle reaksiyona girmeyecek ahşap malzemeler altında ısı izolasyonu kullanılacağından Basınç Dayanımı önemli bir kıstas noktası olmayacaktır. Sac ve Alüminyum kenetlerde de metal katman altı OSB ile bitiyorsa aynı durum bu malzemeler içinde geçerlidir.

Bu gönderiyi paylaş